Wat voor weer kan je verwachten in Turkije

Afhankelijk van het moment dat je een Last minute vakantie Turkije boekt wil je natuurlijk wel zeker weten dat je lekker weer hebt. Het laatste waar je op zit te wachten is de regen en kou die je nou juist in Nederland probeert te ontsnappen. In dit artikel gaan we in op wat de beste maanden zijn om naar Turkije te reizen.

Turkije tijdens de zomermaanden

Tijdens de zomermaanden een last minute naar Turkije boeken is zeker een goede optie. Tijdens deze maanden zijn de Egeïsche Kust en de Turkse Rivièra een van de meest populaire toeristenbestemmingen. In Juli en Augustus kennen deze regio’s zeer warm weer en vele zonuren. Je kan ervan uitgaan dat je terechtkomt in een heerlijk mediterraans klimaat met temperaturen die oplopen tot 34 graden. De kans op regen is zeer klein en je zit hier dus zeker goed voor een lekkere zonvakantie waarbij je lekker aan het strand ligt met een cocktail in je hand. Ga er wel vanuit dat de prijzen in Juli en Augustus een stuk hoger liggen, omdat dit ook het hoogseizoen is waarin iedereen op vakantie wilt gaan. Als je in Juni of September reist dan liggen de prijzen iets lager evenals de temperaturen. Dit kan natuurlijk prima zijn als je opzoek bent naar wat minder warm weer en wat meer rust op de stranden. De gemiddelde temperatuur in Belek ligt bijvoorbeeld rond de 25 graden, maar de zeetemperatuur is nog steeds 27 graden en goed voor een duik in het water. De droogste periode is tussen Mei en September en de warmste maand is Juli. 

Turkije tijdens de wintermaanden

Tijdens de wintermaanden kan je ervanuit gaan dat er een zacht en mild klimaat heerst in Turkije. De zomers zijn over het algemeen een stuk langer dan de winter. De temperaturen liggen tussen de 5 en 15 graden met een gemiddelde van 10 graden. De winter duurt van november tot en met maart. De maand December is over het algemeen de enige met veel regen. Als je naar een kustplaats zoals Bodrum gaat kan je ervanuit gaan dat je alsnog een lekkere zonvakantie kan beleven, er is een stuk minder neerslag en de temperaturen liggen in November bijvoorbeeld tussen de 12 en 19 graden. Het water kan nog wel te koud zijn om een duik te nemen, maar dat hangt geheel af van wat je gewend bent.