Goed op hakken lopen? Ook jij kan dat!

      Geen reacties op Goed op hakken lopen? Ook jij kan dat!

Een mooi paar hakken, welke vrouw heeft deze schoenen nu niet in haar kledingkast staan. Toch zijn er maar weinig vrouwen die echt goed op hakken kunnen lopen of dit van zichzelf denken. Op hakken lopen is namelijk helemaal niet zo moeilijk als het lijkt, mits je weet hoe het moet. In dit blog een aantal handige tips waardoor ook jij zonder problemen die mooie stappers aan kunt trekken!

Kies de juiste hak

Hakken komen voor in vele verschillende soorten en maten zoals je misschien wel al gezien hebt in de Toral damesschoenen collectie. Van lage hakken tot hoge hakken en van werkschoenen tot stiletto’s. De enige hak is in ieder geval de andere niet. Goed op hakken kunnen lopen heeft voornamelijk met de hak te maken. De hak kan namelijk verschillende hoogtes hebben maar ook verschillende breedtes. Hoe smaller de hak en hoe hoger deze is, des te lastiger wordt het om goed daarop te kunnen lopen. Vind je op hakken lopen lastig? Kies dan voor een brede hak die juist wat lager is. Op deze manier draag je nog steeds hakken maar wel aangepast aan jouw niveau.

Opbouwen en oefenen

Draag je hakken daarnaast ook niet meteen uren achter elkaar. Je voeten zijn er tenslotte nog helemaal niet aangewend. Om goed op hakken te kunnen lopen zijn opbouwen en oefenen echt de sleutelwoorden. Meteen je hakken dragen naar je werk is alles behalve een goed idee mits je andere schoenen mee hebt uiteraard. Begin eerst eens met 10 minuten thuis en loop een aantal rondjes door de kamer. Gaat dit goed? Dan kan je, je hakken aandoen tijdens het boodschappen doen of wanneer je de hond gaat uitlaten. Bouw het elke keer een beetje meer op zodat je, je voeten echt de tijd geeft om te wennen. Ook oefenen voor de spiegel zal er voor zorgen dat je een stuk beter gaat lopen.

Kies voor kwaliteit

Last but not least, ook de kwaliteit van je hakken speelt een grote rol bij hoe goed je op hakken loopt. Hakken van hoge kwaliteit zijn een stuk steviger en zorgen dus voor een betere balans. Het kan soms zelfs zo zijn dat hakken van een mindere kwaliteit niet goed in elkaar zijn gezet waardoor de hak van zichzelf al wiebelt en het lopen hierdoor dus lastiger wordt. Ben je op zoek naar hakken van goede kwaliteit? Neem dan eens een kijkje bij Van Arendonk voor hun nieuwe collectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *