Rijbewijs halen voor je vrachtwagen aanhanger

De meeste van jullie zijn waarschijnlijk bekend met slechte gewoontes. Sommige mensen hebben de behoefte om net iets te vaak uit te gaan en sommigen vinden het geweldig om zoveel mogelijk spullen te verzamelen. Ik val sterk in die tweede categorie. Sommigen mensen verzamelen hun leven lang postzegels en anderen misschien nog raardere voorwerpen. Zelf heb ik altijd de behoefte gehad om zoveel mogelijk rijbewijzen te verzamelen. Ik was zeventien toen ik mijn eerste rijbewijs kreeg. Mijn vader en moeder dachten destijds dat het een goed idee was voor me om zo vroeg mogelijk te beginnen met het leren rijden. Op mijn zestiende begon ik met lessen en toen ik zeventien werd was ik oud genoeg om examen te doen. Een week nadat ik zeventien geworden was haalde ik mijn rijbewijs, evenals mijn theorie in een keer. Toen ik mijn rijbewijs bij de gemeente Nootdorp ging ophalen keek ik vol verbazing naar de achterkant. Het nieuwe rijbewijs lijkt wel een soort van bucketlist. Op de achterkant staat een lijst van de verschillende rijbewijzen die je kan behalen. Daar, op dat moement was ik verslaaft.

De rest van de rijbewijzen

Met een autorijbewijs heb je er gelijk een heleboel. In totaal ging het om zestien verschillende rijbewijzen. Met behulp van het autorijbewijs, dat ik op mijn zeventiende had ontvangen, had ik er gelijk vier te pakken. Een jaar daarna volgde mijn vorkheftruck rijbewijs. Ik haalde dit eveneens met vlag en wimpel in een keer. Toen ik tweeëntwintig was besloot ik om mijn motorrijbewijs te halen. Dit was een van de lastigste rijbewijzen die ik tot nu toe heb moeten halen. Het rijbewijs was een ware strijd. Dit komt omdat het motorrijbewijs is opgedeeld uit twee rijbewijzen. Eerst moet je je behendigheid halen en daarna mag je pas de weg op. Het was voor mij zeer lastig om de behendigheid te halen, vooral omdat het op bewegingen focuste die je in het echte verkeer nooit zou oefenen. Op dit moment had ik zes rijbewijzen. De volgende rijbewijzen waren gerelateerd aan bussen langer dan acht meter en vrachtwagens. Deze moet ik beide nog halen. Ik zou heel graag later een vrachtwagen besturen. Mijn vader is ook een vrachtwagen bestuurder en hij huurt vaak een vrachtwagen aanhanger als hij extra grote ladingen moet vervoeren. Naast het behalen van alle rijbewijzen is dit zeker ook mijn droom. Toch heb ik het uitgesteld, omdat ik eerst de makkelijkere rijbewijzen wil halen. Trucks zijn gigantisch en vereisen een grote hoeveelheid oefening om correct te besturen, zeker met een aanhanger. Mijn streven is om alle rijbewijzen te hebben over twee jaar.