Op zonvakantie

      Geen reacties op Op zonvakantie

Afgelopen zomer ben ik met mijn familie en vriendin op vakantie gegaan naar Italië. Het was onze eerste vakantie samen. De jaren voor deze vakantie ben ik wel samen met mijn familie op vakantie geweest, maar nog nooit met mijn vriendin erbij. We besloten om met de auto naar Italië toe te rijden. Ik vind autovakanties eigenlijk het leukst. Met een vliegtuig ben je er vaak te snel. De voorpret is het grootst als je 14 uur in een auto zit gepropt om uiteindelijk op een camping of hotel de tijd van je leven te hebben. Het weer was bij vertrek thuis in Nederland niet bepaald geweldig. Hiermee bedoel ik, het regende hard, heel hard. Er kwam zo veel regen naar beneden vallen dat we op de grens met België nog maar 50 kilometer per uur konden rijden door de regen. Dit werd pas na Antwerpen beter. Wonder boven wonder was er geen ongeluk gebeurd. Ook op de radio bleef het stil over mogelijke ongelukken. We konden onze weg voortzetten naar Italië. We reden niet in één keer door naar Italië.  Op de helft van de rit hadden mijn ouders een hotel geboekt in een plaatsje in Frankrijk. We waren allemaal meer campingmensen, maar voor een tussenstop is het toch wel handig.

Tweede reisdag

Na een goede nachtrust was het mijn beurt om achter het stuur te kruipen. Ik had de avond van tevoren allemaal lekker eten gekocht. In mijn bekerhouder stond een fles cola, en in mijn deur een open zakje M&M’s voor onder het rijden. Mijn vrienden zat naast me en mijn ouders achterin. Onze auto was heel groot en voor zever personen geschikt. Mijn broer zat achterin. Ondanks een aantal campingspullen op zijn schoot, zat hij goed. Hij mocht het tweede deel van de tweede reisdag afleggen.

Aangekomen

Het goede weer dat ons had begroet in Frankrijk trok met ons mee naar de camping aan het Gardameer. Camping bella italia was geboekt door onze ouders. Het was een camping voor jong en oud. Dit was heel goed voor onze gezinssamenstelling. Bij aankomst zagen we al kinderen en jongeren spelen in het zwembad. Ook was het meer vlakbij, dus als je het zwembad zat was kon je daarheen, of andersom. We hadden een grote familietent en gelukkig ook een ruime plek. Voor de tent zette we onze eettafel met campingstoelen neer. De zon stond fel aan de blauw hemel, het relaxen kon beginnen.