Op zoek naar goede zakelijke energie? Kies voor groene stroom

 

Ondernemers moeten aan meer dingen binnen hun bedrijf denken dan ze misschien vooraf hadden gedacht. Naast de huur van een kantoorpand, een bedrijvencomplet of een magazijn moet bijvoorbeeld het gedeelte zakelijke energie worden geregeld. Ben je net begonnen als ondernemer en ben je op zoek naar een goede energiedeal omtrent energie zakelijk? Of heb je al een zakelijk energiecontract dat bijna afloopt en ben je op zoek naar een nieuw contract? In beide gevallen raden we je aan om eens te kijken naar de mogelijkheden en voordelen van groene zakelijke energie. Steeds meer ondernemers kiezen voor groene stroom en dat is niet voor niets. In dit artikel vertellen we je meer over de pluspunten van deze vorm van verantwoorde energie.

Meehelpen aan een betere wereld

Het grootste voordeel van groene energie is dat je hiermee de keuze maakt om mee te helpen aan een beter milieu. Groene stroom is namelijk een stuk duurzamer te noemen dan grijze energie. De kans is groot dat je gewend bent aan grijze zakelijke energie. Dat is logisch, want dat is lange tijd de norm geweest. Anno 2020 is het echter aan te raden om voor groene stroom te gaan. Bij het opwekken van grijze energie komt namelijk veel CO2 vrij; uitlaatgassen die slecht zijn voor de wereld. Kijken we naar de manier hoe groene stroom wordt opgewekt dan is deze uitstoot veel minder. Ook de bronnen van groene energie zijn duurzamer: dit zijn natuurlijke bronnen zoals de zon of de wind. Grijze stroom wordt uit fossiele brandstoffen gehaald en dat zijn, in tegenstelling tot natuurlijke bronnen, bronnen die op kunnen gaan.

Groene energie is voordelig

Een ander voordeel van groene zakelijke energie is het feit dat het betaalbaar is. Veel mensen denken vandaag de dag nog dat duurzame stroom dure stroom is. Er is echter veel meer vraag naar groene energie dan een aantal jaren geleden. Hierdoor zijn er meer energiebedrijven bijgekomen die groene (zakelijke) stroom zijn gaan leveren. Je raadt het misschien al, maar door het grotere aanbod kan de prijs van de energie omlaag. Wat ook prettig is om te weten, is dat bedrijven en ondernemers kunnen profiteren van diverse vergoedingen en/of subsidies die vanuit de Nederlandse overheid worden gegeven. De overheid stimuleert ondernemers in Nederland namelijk om energiebesparende maatregelen te treffen. Hierdoor betaal je uiteindelijk gemiddeld hetzelfde als bij grijze energie.

Altijd goede aanbiedingen voor groene stroom

Die fijne tarieven nodigen je misschien al wel uit om nu toch de stap te maken naar groene zakelijk energie. Net als bij ‘gewone’ grijze stroom kun je bij groene stroom stappen ondernemen om de beste energiedeal te vinden. Voor groene energie vind je namelijk ook altijd hele goede aanbiedingen. Het enige wat je hiervoor moet weten, is je jaarlijkse energieverbruik voor de zaak. Dat vind je op je laatste jaaroverzicht. Met die gegevens kun je gebruik gaan maken van een zakelijke energievergelijker. Op basis van je gegevens en eventuele wensen krijg je een hele partij aanbiedingen voorgeschoteld. Dat klinkt hartstikke handig toch? Dat is het ook. Op Minder.nl vind je zo’n zakelijke energievergelijker waarmee je binnen enkele stappen het scherpste groene tarief vindt.