Heel lang pret met downlight LED!

      Geen reacties op Heel lang pret met downlight LED!

Zelf heb ik dus mooi nul verstand van techniek binnenshuis. Electra, water, planken ophangen. Ik wet nog net waar de meterkast is en met een instructie filmpje kan ik de waterdruk weer op peil brengen van de ketel. Nu ben ik gaan verhuizen met mijn vriendin en moest ik wel bepaalde keuzes gaan maken voor de aannemer, want na lange tijd konden we eindelijk een huis kopen en dan wil je ook wel dat het helemaal is zoals je dat in je hoofd hebt. 

Mij boeit het niet zo veel, althans dat dacht ik altijd. Tot ik werd gegrepen door het enthousiasme van mijn vriendin en nu echt alles wil uitzoeken tot in de puntjes. Zo wilden we erg graag milieu bewust ons huis inrichten opdat we absoluut zo min mogelijk energie zouden weggooien. Denk aan zonnepanelen, water regelaars, filters, smart thermostaten. Qua licht is onze keuze gevallen oplet verlichting dus we gingen LED downlight inbouw kopen.

DE VOORDELEN VAN LED LICHT OPGESOMD

Verlichting met led biedt heel wat voordelen. Dat verklaart waarom heel wat particulieren en bedrijven de laatste jaren overstapten naar deze manier van verlichting. We geven een overzicht van de led verlichting voordelen: 

LAGER ENERGIEVERBRUIK

Led lampen zijn zo'n tien keer zuiniger dan halogeenlampen. Led verlichting resulteert in een lager stroomverbruik en dus ook een lagere energierekening.

BREDE TOEPASSINGSMOGELIJKHEDEN 

Waar led licht vroeger gebruikt werd voor specifieke toepassingen zoals elektrische apparaten en verkeerslichten, kent het nu veel meer toepassingen. Led's zijn niet alleen een waardig alternatief voor lampen en spots, ze worden ook gebruikt in tv's of computerschermen, … Zelfs aquarium led verlichting is mogelijk. 

Led's kunnen zowel binnen als buiten ingezet worden en kennen verschillende uitvoeringen. Inbouw led verlichting, opbouw led verlichting, led spots (ook led grondspots), led strips, een led buislamp, led lampen met afstandsbediening, led verlichting op batterij, led lampen op zonne-energie, … Ja, de mogelijkheden zijn ruim! 

LANGE LEVENSDUUR 

Led lampen zijn goed voor gemiddeld 30.000 branduren, wat neerkomt op een levensduur van zo'n 5 à 10 jaar. 

Levensduur ten opzichte van halogeenlampen: ongeveer tien maal zo lang
Levensduur versus spaarlampen: ongeveer vijf maal zo lang
Levensduur versus gloeilampen: ongeveer dertig tot vijftig maal zo lang

LED LAMPEN EN JE PORTEMONNEE

De prijs die je betaalt voor led verlichting is sterk afhankelijk van verschillende factoren zoals het aantal lampen, het nodige vermogen, de uitvoering, … Enkele voorbeelden: 

E14 led kogellamp 3W: ong. €28
GU10 led spot 3,5W: ong. €9
E27 led globe 11W + dimbaar: ong. €50

Dit zijn natuurlijk slechts enkele prijsvoorbeelden van individuele lampen wanneer je ze zelf aankoopt.

Onze woning zit nu vol met led verlichting en wat een sfeer biedt deze keuze. De combinaties zijn eindeloos. Zoveel kleuren en sfeer heb ik nog niet eerder in mijn huis gegaan dus we zijn enorm bij dat we LED downlight inbouw hebben geïnstalleerd.