Een stedentrip-bucketlist maken

      Geen reacties op Een stedentrip-bucketlist maken

We zitten met elkaar in hetzelfde schuitje: zoveel mogelijk binnen blijven en afstand houden. Alles is dicht en we kunnen nergens heen. Hierdoor word je plots wel erg geconfronteerd met jezelf. Bovendien slaat na verloop van tijd ook de verveling toe. Als je mazzel hebt, dan kun je nog thuis aan het werk zijn. Is dit geen optie? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om jezelf bezig te houden en te vermaken. Dus heb jij Netflix al uitgespeeld? Weet je niet meer wat je moet doen? Ik verklap vandaag een geheim waarom ik zelf uitkijk naar de herfst: maak een stedentrip-bucketlist!

Lente en zomer afgelast

Door alle gebeurtenissen voelt het alsof het voorjaar en de zomer nu al compleet afgelast zijn. Elk evenement, festival en feest dat gepland stond, daar kun je niet meer naar uitkijken. Hierdoor kun je 2 dingen doen: 1). bij de pakken neerzitten en ontdekken hoeveel tegels op de badkamervloer liggen óf 2). een andere visie nemen. Als je weet dat de lente en zomer niet zo spannend worden, omdat er niets te doen is dan kun je het thuis gezelliger maken. Zo is het dé perfecte tijd om de tuin aan te pakken. Plant bijvoorbeeld je eigen moestuintje of gooi helemaal het roer om en vervang de tegels! 

Tip van mij: zorg ervoor dat je bijtijds genoeg schaduwplekken in de tuin creëert. Vorig jaar maakte ik de fout om pas tijdens de hittegolf op zoek te gaan naar een parasol. Ik kan je verklappen, dat is niet handig.

Stedentrip-bucketlist

Dus wat kun je nog meer doen behalve het thuis even gezelliger maken? Alvast plannen maken voor later dit jaar – natuurlijk wel onder voorbehoud. Zo vond ik het ontzettend leuk om samen met mijn partner te bedenken waar we (als het kan) echt graag heen willen. We hebben als het ware een soort “stedentrip-bucketlist” gemaakt. Hoe werkt dat? Simpel!

Maak eerst allebei een lijstje van steden waar je graag heen zou willen gaan. Daarbij hoef je niet per se rekening te houden met de huidige situatie. Je moet het gewoon echt zien als bucketlist. Vervolgens leg je de lijstjes naast elkaar en check je welke overeenkomen. Daarmee kun je jullie gezamenlijke stedentrip-bucketlist maken. Toen ik dit deed met mijn partner, bleek dat we allebei erg graag naar Barcelona willen gaan. 

Leuke planning voor de herfst

Daarom kijk is dus uit naar de herfst: dan gaan we (als het mogelijk is) lekker met elkaar op stedentrip Barcelona! Ter voorbereiding hebben we alvast een paar hotels uitgekozen waar we willen verblijven. Ook krijgen we binnenkort een fysieke kaart van de stad binnen. Al dagdromend kunnen we dan bekijken waar we allemaal heen moeten en hoe lang onze stedentrip Barcelona moet duren. Stiekem best leuk, zo vooruit dromen!