Een nieuwe telefoon

      Geen reacties op Een nieuwe telefoon

Thuis wonen we met zijn vijven. Ik heb een broertje en een zusje. Mijn broertje is de jongste, hij is zes jaar jonger dan ik. Mijn zusje zit een stuk dichter bij mij qua leeftijd, zij is namelijk maar anderhalf jaar jonger dan ik. Dit kleine leeftijdsverschil heeft zijn voordelen en nadelen. Het grootste voordeel vind ik dat we veel dezelfde interesses hebben. Dus op vakantie heb ik eigenlijk altijd een vriendinnetje mee die hetzelfde ongeveer leuk vindt om te doen. Een van de grotere nadelen is dat ze altijd wil hebben wat ik heb. Omdat ik net wat ouder ben, is het normaal dat ik sommige dingen eerder krijg dan zij. Bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Aan het einde van de basisschool wilde ik heel graag een mobiele telefoon. 

Bereikbaar zijn

Ik had hier al lang voor gespaard. Op verjaardagen, bij kerst en voor mijn rapporten kreeg ik vaak geld van mijn familie. Dit deed ik dan zorgvuldig ik mijn spaarpot. Totdat ik genoeg had om mijn eerste eigen telefoontje te kopen. Dit was een klein klaptelefoontje, toen heel hip. Ik was er reuzeblij mee. Maar wat ik mij toen nog niet had bedacht, is dat ik ook geld nodig had om te kunnen bellen of sms’en. Daar had ik niet genoeg voor gespaard. Dus het bleef even bij spelletjes spelen op mijn telefoon. Toen ik naar de middelbare school ging, vonden mijn ouders het ook verstandig als ik een goede telefoon had om bereikbaar te zijn. Deze school lag een stuk verder van huis dan mijn basisschool. Dus mijn ouders vonden het een fijn gevoel dat ik ze kon bereiken, voor het geval dat er iets ergs zou gebeuren. Toen ik naar de derde klas ging, kreeg ik daarom een gloednieuwe smartphone van mijn ouders. Dit was zoiets waar mijn zusje dus stik jaloers op was. 

Een abonnement

Mijn zusje en ik hadden hier veel ruzie over. Dus mijn ouders besloten om ons bij elkaar te roepen. Ze vertelde dat ze mijn zusje mijn oude telefoon zouden geven. Toen begon mijn zusje over het abonnement dat ik had, dat kreeg ik namelijk ook van mijn ouders. Maar met mijn belminuten zat ik vooral vriendinnen te bellen. Mijn ouders vonden wel dat mijn zusje een punt had, dus ze besloten om voor haar ook een abonnement af te sluiten. Ze gingen op zoek naar het goedkoopste sim only abonnement voor mijn zusje. Mijn zusje was hier zo blij mee, dat ze de weken daarna zelfs tegen mij lief was en een hoesje voor mijn nieuwe telefoon kocht als cadeautje.