Een Fedora hoed voor dames, een hoed voor diva’s

Een Fedora hoed, de naam alleen klinkt al chique. Maar wat is het precies? Is een Fedora hoed dames nog van deze tijd? Zeker weten! En wat nog meer is, de Fedora hoed wint alsmaar meer aan populariteit. Een bekende figuur die een Fedora hoed droeg is Stievie Nicks van Fleetwood Mac. Hij bestaat ook in een versie voor de mannen. Zo droeg bijvoorbeeld Johnny Depp en Al Capone deze hoed. Wat is het geheim achter deze hoed en bij welke outfit draag je het? Wij gaan er in dit artikel even dieper op in. Laat je charmeren!

Wat is precies een Fedora hoed?

De naam dook voor het eerst op in 1882 bij een toneelstuk van Sardou, genaamd Fédora. Daarin speelde Sarah Bernhardt de hoofdrol en zij droeg een zeer uniek hoofddeksel. Sindsdien kreeg dit type van hoed zijn naam Fedora. Een Fedora hoed behoort tot de gleufhoeden. De rand kan lichtjes naar onder gebogen worden. De gleuf kan naar eigen inzicht gevormd worden: ruitvormig, druppelvormig of één gleuf met links en rechts nog eens een kleinere gleuf. Een variant van de Fedora is de Trilby hoed. Deze heeft een smallere rand.

Hoe draag je een Fedora hoed?

Een Fedora hoed dames draag je mooi horizontaal op het hoofd of een klein beetje naar voren gebogen. Daardoor krijgen je ogen iets mysterieus. Je draagt een Fedora hoed op een klassiek stijlvol mantelpakje. Of je draagt je Fedora hoed voor dames op een zwierige feestjurk. Er zijn dames die dit type van hoed dragen op een lange jas. Fedora hoeden bestaan in alle kleuren. De meest gangbare kleuren zijn wit, zwart, bruin, beige en naturel. De hoed heeft een band in dezelfde of in een andere kleur dan de hoed. Een Fedora hoed geeft aan dames een stoer tintje, zonder echter te mannelijk over te komen. Het is een elegante hoed die je outfit nog beter in de kijker plaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *