Dit moet je weten over een MKB energiecollectief

Wanneer je als MKB’er op zoek bent naar een nieuw energiecontract voor je bedrijf zul je al gauw een aanbieding van een MKB energiecollectief tegenkomen. Dit soort aanbiedingen omtrent mkb energie zijn specifiek voor MKB’ers en zien er meestal heel aantrekkelijk uit: er wordt met kortingen gestrooid en wanneer je lid wordt profiteer je volop van goedkope zakelijke stroom. Maar: is dit eigenlijk wel zo? We namen het begrip MKB energiecollectief eens onder de loep en kwamen erachter dat zo’n collectief vaak net iets te mooi lijkt om waar te zijn. Lees hier meer over waarom je misschien toch niet mee wilt doen met zo’n collectief voor MKB’ers.

Geld betalen om mee te doen met MKB energiecollectief

Wist je bijvoorbeeld dat je eerst geld moet betalen voordat je mag meedoen met een MKB energiecollectief? Van tevoren weet je nog niet hoeveel korting je precies gaat scoren en weet je dus niet of het het entreegeld waard is. Sommige collectieven zijn namelijk ontzettend duur, waardoor je in verhouding helemaal niet goedkoper uit bent. Bij een MKB energiecollectief neem je als een groep (collectief) een energiepakket af bij een zakelijke energieleverancier. Over het algemeen geldt dat je bij zo’n bulkdeal korting kunt krijgen, maar eigenlijk weet je vooraf nog helemaal niet hoe dit uit gaat pakken. Daarnaast voelt het ook wel een beetje gek om eerst te moeten betalen en vervolgens pas te mogen genieten van eventuele korting op je zakelijke energie.

Geen energiepakket op maat voor jou

Over dat energiepakket gesproken: je neemt gezamenlijk zakelijke energie af. Dat betekent dat je niet profiteert van energie op maat, maar dat je gebruik maakt van zakelijke energie uit hetzelfde pakket als de buurman die ook meedoet met zo’n collectief. Stel dat je buurman ontzettend veel energie verbruikt dan kan zo’n standaard pakket best voordelig uitpakken. Voor hem dan. Als jij namelijk in verhouding niet zoveel zakelijke energie verbruikt maar wel betaalt voor het gemiddelde van de bedrijven in hetzelfde collectief is de kans groot dat je meer moet betalen dan wanneer je een eigen energiecontract zou afsluiten. Ook dat is best een beetje vreemd. Het is veel fijner om een energiepakket op maat te krijgen waarbij je betaalt voor wat je daadwerkelijk verbruikt. Daarom is het aan te raden om zelf op zoek te gaan naar een goede energiedeal door gebruik te maken van de zakelijke energievergelijker op energie-zakelijk.nl. Die tool is ideaal voor het scoren van een passend energiecontract voor MKB’ers.

Nooit het complete aanbod van energieleveranciers

Tot slot moet je weten dat je nooit 100% zeker weet of je in een MKB energiecollectief het beste tarief voor je zakelijke energie kunt scoren. Het kan maar zo zijn dat daar wel mee geadverteerd wordt en binnen het aanbod van energieleveranciers voor zo’n collectief kan dat best zo zijn. Maar niet iedere energieleverancier werkt met MKB energiecollectieven waardoor je nooit een compleet aanbod te zien krijgt van écht alle energiedeals en energiebedrijven. Dat betekent dus dat het zomaar voor kan komen dat je binnen het collectief de beste aanbieder hebt maar dat je alsnog ergens anders goedkoper uit bent; bij een energiebedrijf dat niet meedoet aan dit soort bulkdeals. Kortom: ook hiervoor geldt dat je beter zelf op zoek kunt gaan. Op die manier krijg je in ieder geval een energiepakket op maat én weet je zeker of en waar je het goedkoopst uit bent. Met behulp van zo’n zakelijke energievergelijker krijg je namelijk altijd het meest voordelige aanbod te zien voor jouw jaarlijkse verbruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *