Alles wat je moet weten over je zorgverzekering

Iedereen in ons land is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dit is logisch, aangezien de zorg erg duur is, en niemand wil je moeten laten kiezen tussen zijn portemonnee en zijn gezondheid. Echter weten veel mensen erg weinig over hun zorgverzekering. In dit artikel zal ik je wat basisinformatie geven.

Verplicht?

Zoals ik als melde in de introductie is een zorgverzekering verplicht. Zo kan iedereen in ons land de zorg krijgen die ze verdienen.

Echter is het verplichte onderdeel van je zorgverzekering alleen voor noodzakelijke zorg. Denk hierbij een bezoekje aan de huisarts of het ziekenhuis. Wil je de kosten voor je tandarts ook gedekt hebben? Dat kan! Hiervoor moet je wel een aanvullende zorgverzekering af sluiten. Je maandelijkse premies zal hierdoor wel hoger worden, maar er zullen meer kosten voor je worden gedekt.

Kosten

De kosten van je zorgverzekering heb je deels zelf in je hand. Je kan het pakket zo duur maken als je zelf wilt. Je kan er voor kiezen om een hoog eigen risico te nemen, hierdoor worden je maandelijkse lasten minder, maar je kan er ook voor kiezen om het risico te beperken. Echter variƫren de kosten per zorgverzekering nog flink door de enorme concurrentiestrijd die er in ons land afspeelt. Het is dus erg handig om de verschillende verzekeringen te vergelijken om de goedkoopste te kunnen vinden. Tegenwoordig kan je dit gelukkig erg makkelijk doen op zorgkiezer.nl. Wanneer je hier je gegevens invult, zul je direct een overzicht krijgen van alle zorgverzekeringen die voldoen aan jou eisen. Zo weet je zeker dat je nooit meer te veel zal betalen voor jouw zorgverzekering.