3x waarom groene grootzakelijke energie iets voor jou is

In en buiten Nederland is duurzaamheid een begrip dat steeds belangrijker wordt. Het is met name in het bedrijfsleven dat men op moet gaan letten. Door de komst van de Wet Milieubeheer moet ieder bedrijf dat jaarlijks meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruikt energiebesparende maatregelen treffen. Dit kan van alles zijn: van het besparen op energie tot het vergroenen van je kantoorpand. De overstap naar groene grootzakelijke energie is een goed begin om te beginnen met duurzaam ondernemen. In dit artikel lees je meer over de voordelen van groene grootzakelijke stroom.

Groen bedrijf helpt mee aan groene toekomst

Natuurlijk is het fijn om te weten dat je geen boete krijgt wanneer je aan de regels van de Wet Milieubeheer voldoet. Dat moet echter niet de enige reden zijn waarom je begint met het treffen van energiebesparende maatregelen. Het belangrijkste is namelijk dat je met groene grootzakelijke energie een steentje bijdraagt aan een groenere toekomst. De overstap naar groene stroom is namelijk veel beter voor het milieu. Dat komt omdat er bij de productie van grijze energie veel CO2 vrijkomt. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is CO2 schadelijk voor het milieu en zorgt het voor de opwarming van de aarde. Kijken we naar hoe groene grootzakelijke energie wordt opgewekt dan zien we dat dat veel milieuvriendelijker gebeurt. Bij dit proces komt namelijk veel minder CO2 vrij. Daarnaast wordt er bij groene stroom uit natuurlijke bronnen geput, in plaats van fossiele brandstoffen die ooit op zullen gaan – zoals bij grijze energie het geval is.

Groene energie is slimme investering voor je bedrijf

Wat ook mooi meegenomen is, is dat het investeren in groene grootzakelijke energie veel goeds kan betekenen voor de toekomst van je bedrijf. Dat zit namelijk zo: tegenwoordig wil een groot deel van de consumenten het liefst hun diensten en producten afnemen bij een bedrijf dat iets aan duurzaamheid doet. Wanneer je als ondernemer duidelijk communiceert dat en welke groene stappen je binnen je bedrijf treft, is de kans groter dat klanten voor jouw diensten kiezen in plaats van die van de concurrent zonder groene toepassingen. Het kan je dus uiteindelijk extra geld opleveren en dat is wel heel prettig. Kijk hierbij vooral eens naar de mogelijkheden van het zelf opwekken van groene energie met zakelijke zonnepanelen. Hiermee profiteer je uiteindelijk namelijk ook nog eens van gratis stroom, waardoor het een hele slimme investering is. Op energie-zakelijk.nl lees je meer over het aanschaffen van zonnepanelen voor je bedrijf.

Groene grootzakelijke energie is niet duur

Wanneer je ondernemers enkele jaren geleden vroeg om over te stappen, hadden ze vaak als reden om het niet te doen omdat het te duur was. Het klopt dat groene energie voor bedrijven een hele tijd een stuk duurder geweest is dan grijze energie. Tegenwoordig is een groen grootzakelijk energiecontract echter goed te betalen – helemaal wanneer je er ook nog eens voor kiest om je eigen stroom op te wekken met zonnepanelen. De overheid biedt subsidies en vergoedingen aan voor bedrijven in Nederland die op die manier iets met duurzaamheid doen. Op die manier ben je uiteindelijk helemaal niet meer geld kwijt dan in het geval van grijze stroom. Wat ook goed is om te weten, is dat je ook zonder zonnepanelen voordelig uit kan zijn. Gebruik bij een groen energiecontract bij een energieleverancier altijd een zakelijke energievergelijker. Met zo’n vergelijker weet je binnen no time welke energiedeals er bij jouw jaarlijkse verbruik passen. Omdat zo’n tool meestal onafhankelijk is, krijg je altijd het meest realistische beeld te zien. Dat wordt korting pakken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *